Verslag Cultuurschuurbokaal 2022 - De 2de helft WW

Stichting De Tweede Helft Wieringerwerf
Ga naar de inhoud
Cor Wentzel winnaar van de Cultuurschuurbokaal 2022
Onder tropische temperaturen werd afgelopen week de strijd om de Cultuurschuurbokaal uitgevochten. Maar geen nood, door de airco was het aangenaam koel in de biljartzaal. (Voor sommigen zelfs te koel) 78 deelnemers gingen de strijd op het groene laken hiervoor aan. Keurig ingedeeld naar rato van speelsterkte. Maandag 8 augustus traden de 3 eerste poules aan, wat zo doorging tot en met donderdag 11 augustus.

De winnaars van de totaal dertien poules aangevuld met de drie sterkste nummers twee, kwamen vrijdag 12 augustus terug voor de finaledag.
Een finaledag dus met in totaal 16 spelers.
Vier biljarts en dus vier spelers per biljart. Alle drie tegen elkaar, waarvan de winnaar van elke poule zich plaatste voor de echte finalepoule (4 spelers) die de uiteindelijke winnaar op zou leveren.

Dan de nummers 2 van elke poule voor de plaatsen 5 t/m 8 etc. De nummers 3 voor de plaatsen 9 t/m 12 etc.
Dirk Bak, Cor Wentzel, Klaas van Veen en Pieter Kooy plaatsten zich uiteindelijk voor de finalepoule, de strijd om de nummer 1 (kampioen) en 2 t/m 4.
Nadat hierin Dirk van Pieter had gewonnen en Pieter van Klaas, ging de strijd om de 3e en 4e plaats tussen Pieter en Klaas. Winst voor Pieter Kooy die daarmee 3e werd.

Om de Cultuurschuurbokaal ging het dus tussen Cor Wentzel en Dirk Bak. Na een moeizame partij wist Cor deze te winnen: KAMPIOEN! (Cor vertelde na afloop best wel zenuwachtig geweest te zijn: eerlijk dus!)

Willem had Van der Valk hotel in Wieringerwerf bereid gevonden als sponsor op te treden voor alle lunches in die week!
Een toernooi organiseren kan niet zonder medewerking van vele vrijwilligers. De ontvangst met koffie, alle dagen zorgen voor ons natje en droogje, de hapjes tussendoor. Het schoonmaken van het biljartmateriaal, de toiletten etc. Hulde voor al deze mensen!!

Na de prijsuitreiking gingen alle 16 finalisten tevreden huiswaarts met een lekkere metworst.
Al met al vijf intensieve dagen, maar het biljarttoernooi georganiseerd door de afdeling biljarten van Stichting De Tweede Helft in Wieringerwerf staat na 2 jaar weer op de kaart!
En gezien het enthousiasme van de deelnemers lijkt het goed om hier weer een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Met de hulp van veel vrijwilligers moet dit toch lukken.


Links: Cor Wentzelde winnaar!, en rechts Cor Bak, de nummer 2 (met tussenin de bokaal)

Met sportieve groet,
Willem, Hans en Dick
Terug naar de inhoud