Reisverslag 18 mei 2022 - De 2de helft WW

Stichting De Tweede Helft Wieringerwerf
Ga naar de inhoud
Seniorenuitje "DE TWEEDE HELFT" uit Wieringerwerf
Dit is de eerste keer dat ik er weer eens uitga’ was een veel gehoorde opmerking bij de start van de busreis naar Luttelgeest. We verzamelden op 18 mei 2022 bij de Cultuurschuur, als de leden van de seniorenvereniging ‘De Tweede Helft’

Klik hier voor de foto’s koffie tafels.
 
Klik hier voor Luttelgeest de Orchideeën Hoeve
 

Het laatste seniorenreisje voor de leden van de Seniorenverenigingen uit Hollands Kroon was in 2019 naar Rotterdam, de Euromast en een vaartocht door de havens. Helaas zorgde Covid er voor dat we drie jaar moesten wachten op een volgende mogelijkheid. De reiscommissie van destijds bleek niet meer in staat om voor de drie Seniorenverenigingen uit de Wieringermeer iets te organiseren. Gewoon problemen met het vinden van vrijwilligers voor de commissie.
 

Maar daar was Willem Steenbakker de secretaris van de Tweede Helft die besloot om zelf iets te organiseren. In overleg met busonderneming BAK uit Alkmaar kwam de Orchideeënhoeve in Luttelgeest naar voren. Er waren 47 aanmeldingen en die groep stond dus op het Loggersplein om 8:30u.
 
Op weg gingen wij over de Afsluitdijk, waar wij vanuit de bus konden zien hoe er gewerkt werd. Buschauffeur Peter wees op het monument van Ingenieur Lely die voor de Wieringermeer een belangrijke rol heeft gespeeld.
 

Om 10:30 konden wij genieten van koffie met gebak. Daarna konden wij wandelen door het prachtige park, waar het genieten was van de prachtige orchideeën. Ook kregen de meervallen en andere vissoorten de aandacht, en ook de schildpadden die heerlijk zaten te rusten op de boomstammetjes.
 

Zeer vermakelijk waren de regenboog Lori’s die graag op de schouder of arm wilden zitten, mits je maar een bakje met voer had.
 
Het voelde of wij in de tropen liepen. De vlinders in de grootste vlindertuin van Europa verstevigden dit beeld. Wat een schoonheid is er toch in de wereld. Dat we daar zuinig op dienen te zijn spreekt vanzelf.
 

Dat de warmte in de kassen ervoor zorgde dat een deel van het gezelschap de buitenlucht opzochten, spreekt voor zich. Daar kwamen dan de verhalen los.
 
Bij voorbeeld van het stel dat op deze dag zestig jaar geleden elkaar in Amsterdam voor en na het schriftelijk eindexamen hadden getroffen. Een eerste contact op de 17e en een slim plan op de 18e mei in 1962. Nu na 60 jaar nog steeds samen en gelukkig, zo vertelden zij.
 

Om 15:00 uur verzamelde de groep zich in de ruim opgezette winkel en kreeg eenieder een orchidee mee. De terugtocht naar huis kon beginnen. Ook dit verliep prima, chauffeur Peter werd door Ina Bruin toegesproken en hij kreeg een geweldig applaus voor de begeleiding.
 

Dan naar van de Valk waar het diner plaats vond. Ook nu weer een heerlijk moment. Aan het gezicht van het oudste lid, Alie Feikes, was af te lezen dat ook zij geweldig had genoten.
 
Voormalig voorzitter van de Club, Peter Meijer, bedankte Willem Steenbakker, hetgeen door applaus werd bevestigd.
 

Hopelijk wordt het weer een jaarlijks uitje, waarbij ook andere Senioren Clubs zich kunnen aansluiten.
Terug naar de inhoud