KOERSBALLEN - De 2de helft WW

Stichting De Tweede Helft Wieringerwerf
Ga naar de inhoud

KOERSBALLEN

Koersbal
Iedere dinsdag en donderdagmiddag koersballen wij in onze zaal binnen de Cultuurschuur de  aanvang 13.30
Een gezellige en onspannen middag waar plezier en gezelligheid voorop staan.
Verder wordt er in de 3de week van de maand gespeeld voor de dorpencompetitie (Wieringerwerf, Slootdorp, Middenmeer en Kreileroord).
De kosten zijn € 45,00 euro p.j. voor het lidmaatschap en € 5,00 p.j. voor de activiteit koersbal. (totaal € 50,00 p.j)

Koersbal, wat is het en hoe werkt het?
Koersbal is een van de meest populaire sporten onder Nederlandse ouderen. Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boules en wordt vooral binnen beoefend. Veel mensen weten niet dat koersbal (in Engeland Bowls genoemd) een balsport is waarvan de geschiedenis tot wel honderden jaren teruggaat en was destijds vooral in Groot Brittannië populair. In Nederland bestaan tegenwoordig veel koersbalverenigingen, die officieel zijn aangesloten bij de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB).

Doordat koersbal geen zware inspanning vereist, kan de sport tot op hoge leeftijd blijven worden gespeeld. Meestal wordt koersbal informeel gespeeld in gezelligheidsclubs, verzorgingshuizen en buurtcentra. Zo heeft u samen een leuk tijdverdrijf en kunt u meteen een competitieve sport beoefenen. Voor de fanatiekelingen onder ons: er worden door de NIOBB ook toernooien georganiseerd, zowel indoor als outdoor!

Wat is koersbal?
Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doel) te komen.
Koersbal wordt meestal binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Mw Ina Bruin  tel. 0227-601314.


Terug naar de inhoud